logo Dekorace.cz

Vybavení dětského pokoje - jak na to?

Vybavit dětský pokoj je příjemná výzva. Když čekáte miminko, musíte myslet nejen na jeho narození, ale též na prostředí, ve kterém bude vyrůstat. Na dětský nábytek, kde bude mít uloženy oblečky, na postýlku, na úložné prostory pro hračky, na dobré osvětlení pokojíku. Děťátko se musí cítit dobře a pohodlně, musí mít pocit bezpečí a neustálé podněty pro svůj rozvoj.

Když pak začne odrůstat z kočárků a dětských postýlek, je nutné opět myslet na prostředí, kde bude dál vyrůstat, hrát si, dělat úkoly, rozvíjet svou fantazii a usínat. Důležitou součástí pokojíčků jsou také dětské koberce. V dnešní době je na trhu mnoho různých výrobků, ze kterých můžete vybírat to pravé pro své ratolesti. Dětský pokoj můžete sladit do jednoho, jakéhokoliv motivu například s oblíbeným dětským hrdinou.

Přemýšlejte o tom, jak se bude dítě v pokojíku cítit. Začněte o podlahy volbou vhodné krytiny, dítě bude na podlaze trávit mnoho času. doporučujeme proto dětský koberec. Stěny by měli být čisté. Ale čisté neznamená bílé. Experimentujte s pomocí své fantazie. Dnes je k dostání spousta motivů a druhů různých samolepek na zeď, bordur, tapet, dětských fototapet, šablon a dalších, třeba i dřevěných dekorací.

Velmi oblíbené jsou dekorace s králem večerníčků – s Krtečkem, a také s animovanými postavičkami od Walta Disneyho. Pokud pokojík zařizujete neutrálně, ať už proto, že nevíte, zda v něm bude bydlet holčička či kluk, nebo prostě máte rádi jednoduchý styl, jsou k dostání různé květinové šablony, bordury s půvabnými ornamenty, fototapety s pohledem na krásnou přírodu, dětské obrazy, laminované plakáty se zvířátky a další krásné a zároveň nenásilné motivy.

Další, snad ještě důležitější součástí dětského pokoje je dětský nábytek. Dětský nábytek by měl být především bezpečný, a pro děti svým zjevem přitažlivý. Do každého dětského pokoje patří postýlka, knihovna, hrací koberec, židličky, křesílka atd. K dětskému nábytku se řadí i různé kapsáře, poličky, věšáky, krabice textilní i papírové a další důležité věci, kam můžete bleskově poschovávat drobné hračky, autíčka, panenky, korále, plyšáky. I zde jsou k dostání všemožné motivy oblíbených dětských postaviček. Pro holčičky motýlci, princezny, pro kluky auta či motorky.

Dosud nevídanou specialitou jsou cestovní nafukovací postýlky a křesílka. Dnešní doba nahrává aktivním maminkám, které se svými dětmi podnikají různé, pro děti dobrodružné výpravy. Dovolená u moře, u příbuzných, výlety pod stan. Tam všude se skvěle hodí právě nafukovací postýlky, které jsou dobře skladovatelné, a jejichž potahy se pak jednoduše dají vyprat v pračce.

Nezbytností v každém dětském pokoji je přítomnost metru. I vy si ze svého dětství jistě pamatujete, s jakou pečlivostí jste sledovali každý centimetr, o který jste povyrostli. Při takovém zjištění stoupala radost – „hurá, už jsem velká holka“.

Nechte se inspirovat širokou nabídkou dětského nábytku a dalších dětských doplňků v oddělení nazvaném příznačně DĚTSKÝ RÁJ.

 

Dále doporučujeme tyto články:

1) Šablony na stěny - jak na to? dekorace na stěny v podobě malířských šablon.

2) Návody a rady sekce download s praktickýmy návody.

3) Vánoční poradna obsahuje spoustu typů, rad, receptů a nápadů pro vánoční období.

4) Inspirace dětských pokojů s fotogalerií obrázků pokojíčků různých motivů.

5) Zařizování dětského pokoje a vše co k tomu potřebujete v přehledu.

6) Tipy na dekorace pro dekorování vašich domovů.

7) Konfigurátor interiérů a bydlení - staňte se designérem.

8) Dětská párty - na co nezapomenout

9) Dětský nábytek - výběr nábytku do dětského pokojíčku

Další zajímavé články

Nepřehlédněte

Obraz 100x70 cm Leaf – Wallity

5 399 Kč
Shop

Sada 2 obrazů Alpyros Leho

949 Kč
Shop

Obraz 50x120 cm Lake – Wallity

1 369 Kč
Shop

Skleněný obraz 70x50 cm City – Wallity

2 119 Kč
Shop

Obrazy v sadě 3 ks 30x30 cm Tree of Life – Wallity

819 Kč
Shop

Skleněný obraz 100x70 cm – Wallity

3 169 Kč
Shop