logo Dekorace.cz

Dětský nábytek

Zařizování dětského pokoje je radost, ale také závazek. Vždyť v pokoji nebudete bydlet vy, kdož ho vybavujete, ale děti, kterým se musí líbit a musí se v něm cítit příjemně. Důležitým aspektem je také bezpečnost. Proto je více než žádoucí koupit dětský nábytek, který je přímo určený do dětských pokojů.

U běžného nábytku se setkáváme s ostrými hranami, se skleněnými či kovovými výplněmi, s nebezpečnými hřebíky a dalšími nástrahami, kterým dospělý jedinec lehce odolá, ale pro děti to znamená značné riziko. Více než polovina úrazů dětí v předškolním věku vzniká doma.

Pojďme se zblízka podívat na jednotlivé kusy dětského nábytku, které by v pokojíčku neměli chybět.

Nejdůležitější součástí je samozřejmě postýlka. Měkká, příjemná, s bočními zábranami proti nočnímu pádu dítěte na zem. Postýlka by měla být nejlépe dřevěná, bez ostrých hran. Další podstatnou součástí jsou úložné prostory na hračky, knihovna na obrázkové knížky plné pohádek, různé boxy, krabice a kapsáře na drobnosti, autíčka, korále, panenky a stavebnice.

Praktické, ale už ne nezbytné jsou věšáčky na bundy, metr na pravidelné měření výšky, z každého dalšího centimetru má dítě opravdovou radost, a pohodlná křesílka. No a nesmíme zapomenout na sestavu židlí a stolku, ať si má vaše ratolest kde hrát, číst, malovat a psát první školní úkoly.

Nápadů, jak vybavit dětský pokoj, je mnoho. Bohužel naše fantazie je často omezena prostorem. Musíme tedy pečlivě zvážit, jaký dětský nábytek je skutečně nutností.

Chcete-li ladit dětský pokoj do jednoho stylu, můžete využít nabídky sestav dětského nábytku. Výhodou je právě sladění motivů jednotlivých kusů nábytku tak, aby celkově působily harmonicky. Pro kluky je vhodný motiv aut, pro holčičky design motýlků či princezen. Mnohé filmové a jiné společnosti poskytují nábytkářským firmám licence na oblíbené pohádkové postavičky.

Licenční nábytek, tedy nábytek s motivy Disneyho a jiných pohádek, udělá fanouškům princezen, mašinky Tomáše, Aut a jiných pohádek velkou radost. Doporučujeme kombinovat s dětským kobercem ve stejném stylu.

Novinkou na českém trhu dětského nábytku jsou nafukovací cestovní postýlky. Postýlku můžete kdykoli vyfouknout, složit a vzít s sebou na dovolenou. Potah těchto nafukovacích postýlek se může prát v pračce.

Při výběru vhodného dětského nábytku je především nutné myslet na děti, které budou pokojíček obývat a nakupovat potřebné a praktické vybavení s rozmyslem, s ohledem na bezpečnost a potřebu dítěte.

 

Dále doporučujeme tyto články:

1) Šablony na stěny - jak na to? dekorace na stěny v podobě malířských šablon.

2) Návody a rady sekce download s praktickýmy návody.

3) Vánoční poradna obsahuje spoustu typů, rad, receptů a nápadů pro vánoční období.

4) Inspirace dětských pokojů s fotogalerií obrázků pokojíčků různých motivů.

5) Zařizování dětského pokoje a vše co k tomu potřebujete v přehledu.

6) Tipy na dekorace pro dekorování vašich domovů.

7) Konfigurátor interiérů a bydlení - staňte se designérem.

8) Vybavení dětského pokoje pro kluky i pro holky - jak na to?

9) Dekorační techniky pro dekorování vašich domovů.

10) Dětská párty - na co nezapomenout

Další zajímavé články

Nepřehlédněte

Světle šedá plastová jídelní židle ZUIVER ALBERT KUIP

4 968 Kč
Shop

Světle šedá plastová barová židle ZUIVER ALBERT KUIP 75 cm

6 216 Kč
Shop

Zelená plastová jídelní židle ZUIVER ALBERT KUIP

4 968 Kč
Shop

Béžová plastová jídelní židle ZUIVER ALBERT KUIP

4 968 Kč
Shop

Zelená plastová barová židle ZUIVER ALBERT KUIP 75 cm

6 216 Kč
Shop

Šedá látková barová židle ZUIVER FESTON 76 cm

9 462 Kč
Shop